Nieuws
13-12-2022

Nieuwe deelfietsenhub op station Geldermalsen

Goed nieuws voor wie in (of dichtbij) Geldermalsen werkt: station Geldermalsen is sinds deze week uitgerust met een gloednieuwe deelfietsenhub. Speciaal bedoeld voor forenzen om het laatste stuk van station naar werklocatie te overbruggen. Het gebruik van de deelfietsen in de hub is gratis voor medewerkers van deelnemende bedrijven.

Wethouder Jacoline Hartman (West Betuwe) opent de deelfietsenhub op station Geldermalsen, samen met mobiliteitsmakelaar Alwin Bakker.

Opening fietshub

Wethouder Jacoline Hartman van West Betuwe was woensdagmiddag 7 december aanwezig om de fietshub te openen. Hartman: “Deze deelfietshub is écht een aanvulling voor mensen die hier in de regio werken. Ik ben blij om te zien dat behalve de gemeente West Betuwe zelf al twee andere werkgevers hebben besloten om gebruik te gaan maken van de fietshub. Voor mij een bevestiging dat bedrijven in onze regio stappen willen zetten op het gebied van duurzame mobiliteit. Hopelijk smaakt dit naar meer.” De wethouder opende de fietshub samen met de eerste werkgevers die van de fietshub gebruik zullen maken: A.Hak, Intero Integrity Services B.V. en gemeente West Betuwe.

Initiatief in het kort

Veel mensen die werken in de regio Geldermalsen reizen met de auto van en naar het werk. En dat terwijl er met het recent opgeknapte station Geldermalsen een duurzaam alternatief voorhanden is. Steeds meer werkgevers spannen zich in om hun medewerkers op een duurzame manier te laten reizen. Met de nieuwe deelfietsenhub wordt dat een stukje aantrekkelijker. De oranje deelfietsen van Donkey Republic zijn perfect om het laatste stuk van station naar werklocatie snel en comfortabel te overbruggen. En: helemaal gratis. De deelfietsenhub wordt mogelijk gemaakt door programma Slim & Schoon Rivierenland. Het is de bedoeling dat er ook op andere stations deelfietsenhubs gerealiseerd gaan worden.

Hoe werkt het?

Geïnteresseerde werkgevers kunnen zich aanmelden bij de mobiliteitsmakelaar van Slim & Schoon Rivierenland. Zij ontvangen een inlog-ID. Via dat ID kunnen werknemers een account aanmaken in de Donkey Republic-app. Daarmee kunnen zij de deelfiets ontgrendelen, gebruiken en weer vergrendelen.

Ook aan de slag met duurzame mobiliteit?

Wilt u ook stappen zetten op het gebied van duurzame mobiliteit? De mobiliteitsmakelaars van Slim & Schoon Rivierenland helpen u graag. Bijvoorbeeld met de gratis mobiliteitsscan, die u als werkgever snel en eenvoudig inzicht geeft in de reiskeuzes van uw medewerkers, of met de andere gratis acties voor u als werkgever en uw medewerkers. Kijk voor meer informatie bij ons aanbod voor ondernemers.