Nieuws
05-04-2023

6 april: Wandel tijdens je Werkdag 2023

Het is gratis, gezond en geeft je een enorme boost tijdens die lange dagen op je werkplek. We hebben het over wandelen. Kom ook uit die (bureau)stoel en loop een heerlijk rondje op de Wandel tijdens je Werkdag 2023. Tijdens je lunchpauze, of parkeer de auto wat verder weg. Na slechts 20 minuten wandelen ben je al geconcentreerder, energieker en creatiever.

De helft van werkend Nederland heeft een zittend beroep. Bijna 4 miljoen Nederlanders zitten gemiddeld maar liefst 9,1 uur per dag. Hoogste tijd voor verandering. Door te wandelen activeer je het brein en blijf je gezond én fit. Werk aan je gezondheid en onderbreek het zitten tijdens de Wandel Tijdens Je Werkdag 2023. 

Met andere ogen

Probeer eens verschillende routes naar je werk en verken nieuwe gebieden om je wandeling interessanter te maken. Wedden dat je heel veel nieuwe dingen opvallen die je nog nooit eerder hebt gezien, omdat je er met de fiets, auto of het OV altijd snel voorbijreed? 

Elke stap telt mee

Woon je te ver van je werk om de hele afstand naar je werk te lopen? Parkeer dan de auto eens wat verder weg dan normaal, loop van huis naar het station of van de bushalte naar je bureau.  

Wandelroutes

En heb je na deze Wandel tijdens je werkdag zin in meer? In alle regio’s van Rivierenland is het heerlijk wandelen. Rivierenland heeft zelfs een volledig wandelnetwerk waarbij je je eigen wandelroute kunt samenstellen. Op https://welkomindebetuwe.nl/wandelen/ en https://landvanmaasenwaal.nl/routes/wandelen/ vind je prachtige routes.  

Het Grote Rivierenpad

Of duik de geschiedenis in en volg een stuk van het Grote Rivierenpad. Deze route volgt de oer-Hollandse rivieren Nieuwe Waterweg, Oude Maas, Lek, Linge en Waal. Grote inspiratiebron voor de gids van dit pad is het in 1938 verschenen Verkade-album ‘Onze Groote Rivieren’ van Jac. P. Thijsse (1865-1945).