Nieuws
24-04-2024

A15 gaat dicht: kies slim, reis anders

Slim en Schoon Rivierenland informeert ondernemers over impact en alternatieven afsluiting A15

 

Tussen Gorinchem en Deil wordt het asfalt vernieuwd, een upgrade die gepland staat voor juli 2024. Voor Regio Rivierenland betekent dit dat twee keer één week de A15 volledig wordt afgesloten: van 12 tot 19 juli in de richting Gorinchem-Deil, en van 19 tot 26 juli andersom. Slim en Schoon Rivierenland staat klaar om ondernemers te informeren en te ondersteunen bij het beperken van de hinder van deze werkzaamheden.

Grote hinder verwacht: pas je routes aan

De afsluiting van de A15 zal ongetwijfeld voor de nodige verkeersuitdagingen zorgen, met files en omleidingsroutes die drukker zijn dan normaal. Weggebruikers moeten rekening houden met extra reistijd tot 60 minuten. Daarom is het essentieel om organisaties tijdig op de hoogte te stellen, zodat zij hun processen kunnen aanpassen en alternatieven kunnen bedenken.

In samenwerking met logistieke bedrijven wordt gekeken naar mogelijkheden om tijdens de werkzaamheden andere distributiecentra te gebruiken voor bevoorrading. Daarnaast onderzoeken we met werkgevers hoe zij hun werknemers kunnen aanmoedigen om op alternatieve wijze te reizen. Kleine aanpassingen kunnen een groot verschil maken!

 

Ondersteuning voor bedrijven: hoe kunnen we helpen?

Of je nu een werkgever bent die het woon-werkverkeer van werknemers wil stroomlijnen, een logistiek bedrijf dat op zoek is naar alternatieve routes, of een ondernemer in de recreatie- en toerismesector die bezoekers wil blijven verwelkomen, Slim en Schoon Rivierenland biedt ondersteuning op maat. We brengen je op de hoogte van de impact op jouw bedrijf en bieden advies over mogelijke alternatieven. Denk aan gratis impactanalyse, advies over fietsgebruik en openbaar vervoer, uitprobeerpools met e-bikes, en zelfs hulp bij het informeren van jouw bezoekers.

 

Ondersteuning voor alle sectoren

Slim en Schoon Rivierenland biedt ondersteuning aan ondernemers in alle sectoren om de hinder van de werkzaamheden te beperken.

Werkgevers:
 • Gratis mobiliteitsscans en impactanalyses
 • Stimulering van fietsgebruik en het openbaar vervoer
 • Uitprobeerpools met gratis elektrische fietsen
 • Faciliteren van thuiswerken

 

Logistiek:
 • Optimalisatie van transportstromen
 • Duurzame logistieke oplossingen
 • Maatwerk en meedenken in logistieke concepten
 • Samenwerking binnen de keten
Recreatie/toerisme:
 • Informatievoorziening aan bezoekers
 • Bezoekersenquêtes om inzicht te krijgen in reisgedrag
 • Ontwikkelen van alternatieve routes
Hinder verminderen

Het verkeer dat normaal over de A15 rijdt, wordt omgeleid via de A27, A59 en A2 of via A16, A59, A2 of vanuit Rotterdam via A20, A12 naar Utrecht. Dit kan leiden tot extra drukte op deze routes. Rijkswaterstaat heeft de werkzaamheden bewust gepland tijdens de vakantieperiode om de hinder te beperken. Regio Rivierenland vult dit aan met maatwerkadvies en praktische oplossingen voor ondernemers en reizigers. Samen zorgen we ervoor dat de impact van de werkzaamheden zo klein mogelijk is.

 

Kosteloos advies, tools en acties op maat

Kijk voor meer informatie op onze projectpagina. Heb je vragen over de impact van de werkzaamheden op jouw onderneming of wil je advies, tools of acties over alternatieve vervoersmogelijkheden? Neem contact met ons op of vul onderstaand formulier in.

Kijk voor actuele informatie en alternatieve routes op de website van Rijkswaterstaat.

A15 afsluiting - contactformulier