Nieuws
23-11-2023

Brabanders kiezen vaker voor de fiets dankzij snelfietsroutes

Dankzij snelfietsroutes kiezen steeds meer inwoners van Brabant ervoor om de fiets te nemen. Zo blijkt uit recent onderzoek op drie Brabantse snelfietsroutes van de Provincie Noord-Brabant. Bijna 1 op de 5 gebruikers van snelfietsroutes in de provincie legde voorheen dezelfde route met de auto of het OV af. Maar liefst 35% van de deelnemers geeft aan nu meer te fietsen dan voorheen. Deze resultaten overtreffen niet alleen de verwachtingen van de provincie maar liggen ook boven het landelijk gemiddelde.

Succesverhaal

Het Maaswaalpad, dat zich uitstrekt van Nijmegen naar Cuijk, is één van de drie gemeten snelfietsroutes met buitengewoon goede cijfers. Hier geeft 29% van de deelnemers aan het onderzoek aan te zijn overgestapt van auto of OV naar fiets. Dit succes onderstreept de effectiviteit van hoogwaardige fietsroutes in het bevorderen van duurzame mobiliteit.

Goed nieuws voor duurzame ambities

Voor Slim en Schoon Rivierenland is dit bemoedigend nieuws en sluit dit naadloos aan bij de ambitie om automobilisten in de A2-file en omliggende gebieden te stimuleren om vaker de fiets te gebruiken. Met de aanleg van de snelfietsroute F2 tussen Zaltbommel en Den Bosch in het vooruitzicht, lijkt de regio op de goede weg te zijn om duurzame mobiliteit te omarmen en het fietsgebruik verder te stimuleren.