Nieuws
02-12-2021

Station Zaltbommel breidt fietsenstalling en P+R uit

Woon je in of in de buurt van Zaltbommel? Dan is er goed nieuws, want de gemeente breidde bij het NS-station zowel de fietsenstalling als het P+R-terrein uit. Zo kun je nu snel en gemakkelijk je fiets of auto parkeren en relaxed met de trein verder reizen richting Utrecht of Den Bosch. Zonder tijdverlies!

Ruimte voor extra OV-reizigers

De uitgebreide fietsenstalling biedt ruimte aan bijna 200 extra fietsen. Ook het P+R-terrein werd fors vergroot. Op de parkeerplaats aan de Oude Stationsweg is plaats voor ruim 180 extra auto’s. Automobilisten kunnen er gratis parkeren.

Dichtbij snelweg A2 en snelfietspad F2

Met de uitbreiding van beide parkeerplaatsen wil de gemeente Zaltbommel het station aantrekkelijker maken als opstapplaats en zo reizen met het OV stimuleren. De extra parkeerruimte ligt achter de oude fietsenstalling, vlakbij de A2. Bij het NS-station begint ook het snelfietspad F2 tussen Zaltbommel en Den Bosch. Deze snelle fietsroute wordt momenteel aangelegd en is naar verwachting medio 2022 gereed.

Klimaatbestendig

Samen met de uitbreidingen voor het stallen van auto’s en fietsen heeft de gemeente ook maatregelen getroffen om het station groener te maken. Zo zijn er extra bomen en hagen geplant, is er een retentievoorziening aangelegd die bij hevige regenval water opslaat en zijn er vier laadpalen voor elektrische auto’s geplaatst. Op de parkeerplaatsen liggen grasbetontegels, waar het gras doorheen kan groeien.

Samenwerking

De maatregelen bij het station zijn gerealiseerd door de gemeente Zaltbommel in samenwerking met het programma A2 Deil-Vught, NS en ProRail. Binnen het programma wordt op diverse plekken in de regio gewerkt aan het verbeteren van trein- en busstations.