Nieuws
27-02-2022

We mogen weer…de file in?

Het kabinet luidde afgelopen vrijdag 25 februari het einde in van de meeste coronamaatregelen. We mogen weer naar kantoor! Eindelijk weer live bijpraten met collega’s, écht brainstormen en genieten van kantoorkoffie. Betekent de terugkeer-naar-vroeger ook dat u weer dagelijks moet aansluiten in de file? Niet als u het slim aanpakt.

Stond u vanochtend, tussen pakweg half 8 en half 9, op de A15 of A2 in de file op weg naar het werk? En gaat u vanmiddag rond vijven opnieuw aansluiten? En morgen en woensdag en…? Vóór de coronapandemie was aansluiten in de file de dagelijkse realiteit voor veel mensen. Maar als de afgelopen 2 jaar ons iets geleerd hebben, is het dat er allerlei creatieve manieren zijn om de werkweek slim in te richten.

Vaker vanuit huis

We gingen in maart 2020 massaal thuiswerken. En hoewel het voor veel mensen even wennen was en het na een tijd behoorlijk ging vervelen, is wel duidelijk geworden dat een deel van het werk prima vanuit huis gedaan kan worden. Functioneel vergaderen, verslagen en rapporten schrijven, administratie bijwerken: het gaat thuis net zo snel – en misschien wel sneller. Wat belet u om dit soort dingen thuis te blijven doen? 1 of 2 vaste thuiswerkdagen zijn goed voor uw productiviteit én uw werk-privébalans. En een uurtje thuiswerken voordat u in de auto stapt, scheelt u een hoop frustratie in de file.

Op de fiets

De pandemie heeft ons ook duidelijk gemaakt hoe belangrijk het is om fit en gezond te zijn. Voldoende bewegen is belangrijk, bijvoorbeeld op de fiets. Steeds meer forenzen ontdekken de voordelen van een e-bike of speed pedelec. Voor mensen die wat verder van het werk wonen, is de fiets geen optie. De combinatie trein-fiets mogelijk wel. Pak de fiets naar station Tiel, Culemborg of Zaltbommel en reis vanaf daar snel en comfortabel met de trein naar het werk. Bij station Zaltbommel is eind vorig jaar een gloednieuwe fietsenstalling geopend, waar u de fiets veilig en goed kunt onderbrengen.

Slim én schoon

Door te kiezen voor de fiets, trein of bus, reist u niet alleen slimmer, maar ook schoner. De regio Rivierenland is een fijn gebied om te wonen, te werken, te ondernemen en om te bezoeken. Om dat zo te houden, is het belangrijk dat de CO2-uitstoot wordt teruggebracht. En daaraan kan iedereen een steentje bijdragen!