Voor forenzen

F2: snelle fietsroute tussen Den Bosch en Zaltbommel

Tussen ’s-Hertogenbosch en Zaltbommel komt een snelle fietsroute: de F2. Die is sneller en veiliger dan de fietsroute die er nu ligt. Dat maakt de F2 een goede, andere keuze voor mensen die nu met de auto over de A2 reizen. En een grote verbetering voor fietsers die nu al deze route gebruiken.

De snelle fietsroute is een veilig en breed fietspad. Er komt een fietstunnel onder de Van Heemstraweg in Zaltbommel. Bij de Steenweg en de Parallelweg komt er een nieuw fietspad. En in Den Bosch komt er een nieuwe brug over de Zandzuigerstraat. Fietsers kunnen zo zonder vertraging van Zaltbommel via Hedel naar Den Bosch fietsen. De route is in totaal 15 kilometer lang.

Werkzaamheden

De werkzaamheden aan de fietsroute startten in 2020. Eind 2022 wordt de nieuwe fietsroute opgeleverd. In Zaltbommel is het eerste deel van de route, tussen de Hogeweg en de toekomstige tunnel onder de N322, al klaar.

Zo gaat de fietsroute eruit zien

In deze video van provincie Gelderland zie je welke route de F2 tussen Zaltbommel en Den Bosch volgt. En krijg je een goed beeld van hoe de route eruit zal zien.