Voor ondernemers

Mobiliteitsscan

Hebt u zicht op het reisgedrag van uw medewerkers? Hoe reizen zij dagelijks van en naar het werk? De gratis mobiliteitsscan biedt u als het ware een foto van het huidige reisgedrag van uw medewerkers. En maakt direct duidelijk waar slimme en schone kansen liggen!

De mobiliteitsscan van Slim & Schoon Rivierenland geeft u inzicht in de reismethoden én reismogelijkheden van medewerkers. U ziet snel en overzichtelijk hoe uw medewerkers nu reizen, en welke alternatieven zij eventueel hebben. De reismogelijkheden zijn sterk afhankelijk van iemands woonplaats. Wie vlakbij bij een station woont, heeft bijvoorbeeld meer alternatieven dan een medewerker van het platteland.

Zo werkt het

De mobiliteitsmakelaar van Slim & Schoon Rivierenland gaat eerst met u in gesprek over de mogelijkheden van de scan en over uw ambities. Nadat u de benodigde gegevens heeft aangeleverd, voeren wij de mobiliteitsscan uit. Het resultaat: u ziet in één oogopslag wat het huidige reisgedrag van uw medewerkers is én wat het effect is van aanpassingen aan uw mobiliteitsbeleid. Stel dat u medewerkers die op minder dan 10 kilometer van het werk wonen faciliteert met een fietsplan. Dan scheelt dat direct in reiskosten, CO2-uitstoot en benodigde parkeerplekken. De mobiliteitsscan maakt inzichtelijk wat de verschillende interventies opleveren en welke mix van maatregelen voor uw organisatie het beste werkt.

Voor een optimaal resultaat is behalve inzicht in het reisgedrag en de reismogelijkheden ook inzicht nodig in iemands beweegredenen . Daarom wordt een mobiliteitsscan vaak gecombineerd met een medewerkers enquête.

Meer weten? Neem contact op met onze mobiliteitsmakelaar.