Voor ondernemers

Probeeracties

Veel medewerkers zijn verknocht aan hun auto. Eerlijk is eerlijk: het is een gemakkelijke en comfortabele manier om van en naar het werk te reizen. Ook als je relatief dichtbij woont. Als werkgever heb je liever dat deze groep overstapt op een duurzamer en vitaler alternatief: de e-bike. Een probeeractie kan helpen om mensen over de streep te trekken. En onze mobiliteitsmakelaar kan jou helpen om dit te organiseren.

De voordelen van fietsen van en naar het werk zijn bekend: je zoeft ontspannend langs de file, arriveert met een fris hoofd op het werk en ’s avonds weer thuis en werkt ook nog eens aan je conditie. Sinds de introductie van de e-bike en de speed pedelec is fietsen ook interessant geworden voor mensen die wat verder weg wonen. Maar de daadwerkelijke overstap van auto naar fiets is voor veel medewerkers een brug te ver. Je kunt medewerkers een duwtje in de goede richting geven. Met een probeeractie.

Zelf de voordelen ervaren

Met een probeeractie laat je medewerkers op een laagdrempelige manier kennismaken met een ander vervoersmiddel. Met een e-bike of speed pedelec bijvoorbeeld. Het idee is simpel: je stelt de fiets of de fietsen beschikbaar, jouw medewerkers gebruiken deze voor een bepaalde periode en voor een afgesproken aantal dagen per week voor hun woon-werkverkeer. Op die manier ervaren deelnemers zelf de voordelen van fietsen van en naar het werk. En zijn ze hopelijk overtuigd.

Download de flyer voor de uitprobeeractie.

Hulp bij het organiseren

Slim & Schoon Rivierenland helpt ondernemers bij het organiseren van probeeracties. We bepalen in overleg hoeveel probeeracties je beschikbaar wilt stellen en wat de voorwaarden zijn voor medewerkers die willen meedoen. We kunnen je ook helpen bij het regelen van de fietsen; daarvoor werken we meestal samen met lokale bedrijven. Sommige bedrijven kiezen ervoor om medewerkers die na afloop van de probeeractie een e-bike aanschaffen een korting te bieden. Ook daarbij kunnen wij je adviseren.

Download de flyer over de kortingsregeling.

Meer weten? Neem contact op met onze mobiliteitsmakelaar.