Werkzaamheden A15=

A15 dicht: kies slim, reis anders

De A15 wordt tijdelijk afgesloten. Van juni tot september 2024 voert Rijkswaterstaat werkzaamheden uit om het wegdek te vernieuwen, o.a. tussen de knooppunten Gorinchem en Deil. Twee weken lang is de A15 in één van de rijrichtingen afgesloten. 

  • Knooppunt Gorinchem – knooppunt Deil: vrijdag 12 juli t/m vrijdag 19 juli.
  • Knooppunt Deil – knooppunt Gorinchem: vrijdag 19 juli t/m vrijdag 26 juli.
  • Naast de afsluitingen tussen Deil en Gorinchem vinden er tussen juni en oktober 2024 ook op andere delen van de A15 werkzaamheden plaats.

Bekijk het overzicht

Ernstige hinder verwacht

Het vervangen van het asfalt zal helaas ernstige overlast veroorzaken. Niet alleen op de A15 zelf, maar ook op de omleidingsroutes. Weggebruikers moeten rekening houden met extra reistijd tussen de 30 en 60 minuten. Daarom onze oproep aan jou en alle automobilisten: Laat je auto zoveel mogelijk staan. Wees slim en kies voor een alternatief!

 

Voor bedrijven

Rijd je zelf over de A15 of maken jouw werknemers (of bezoekers) gebruik van deze snelweg? Bereid je dan nu al voor. Wij helpen je graag hiermee. Laten we samen de impact beperken en kiezen voor slimme, alternatieve routes. 

  • Voor werkgevers bieden we ondersteuning om de werklocatie bereikbaar te houden voor hun medewerkers.

Voor werkgevers

  • Voor logistieke bedrijven staan we klaar om te ondersteunen bij het vinden van alternatieve routes en transportmethoden.

Voor logistiek

  • Wij bieden ondersteuning aan organisaties met veel bezoekers bij het omleiden en informeren van hun bezoekers.

Voor organisaties met veel bezoekers

 

De beste alternatieven voor jou om naar je bestemming te gaan:
Pak de fiets
Zet in op het OV

 

Werk vanuit huis
Partners en samenwerking

Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat is de opdrachtgever voor het Groot Onderhoud A15. Voor vragen of opmerkingen met betrekking tot omleidingen en werkzaamheden kunt u contact opnemen met Rijkswaterstaat. Voor de meest actuele planning en updates, raadpleeg de projectpagina van de A15 van RWS

 

Zuid Holland Bereikbaar

We werken nauw samen met Zuid Holland Bereikbaar. Een deel van de geplande werkzaamheden aan de A15 vallen binnen het gebied van Zuid Holland Bereikbaar (Drechtsteden en Alblasserwaard). ZHB is verantwoordelijk voor de communicatie over maatregelen in hun regio, zowel naar (logistieke) bedrijven als naar reizigers over te nemen maatregelen. Ben je als bedrijf dus gevestigd in één van de regio's van Zuid Holland? Neem dan contact op met Zuid Holland Bereikbaar.