Nieuws
26-04-2023

Pak eens de (deel)fiets: duurzaam, gezond én stressvrij

Het is weer lente. Tijd om de fiets uit de schuur te halen en lekker op de fiets naar het werk te gaan. Fietsende medewerkers voelen zich fitter en vitaler én het is ook nog eens een ontzettend duurzaam alternatief voor de auto. Twee goede redenen om als organisatie in te zetten op een gedegen fietsbeleid. Voor de hele rit van huis naar werk, óf voor dat laatste stukje van treinstation naar kantoor. Of allebei natuurlijk.

Forenzen die werken in de buurt van station Geldermalsen kunnen sinds december gebruik maken van deelfietshub Geldermalsen. Zo kunnen ze met de trein naar hun werk en gratis het laatste stukje afleggen op de oranje deelfiets van Donkey Republic.

Hoe gaat het met de deelfietshub?

Na een goede start van de hub in december, was het in januari en februari wat rustiger qua fietsritjes. Misschien niet zo gek in de koude wintermaanden. Want in maart zijn meer mensen de hub weer gaan gebruiken. De komende tijd gaan we het gebruik van de fietshub onderzoeken: waarom maken mensen wel of niet gebruik van de deelfietshub? Deze informatie kunnen we in de toekomst gebruiken bij de opzet van andere deelfietshubs, zoals bij de stations Tiel en Zaltbommel.

Ook gebruikmaken van fietshub Geldermalsen?

Geïnteresseerde werkgevers kunnen zich aanmelden bij de mobiliteitsmakelaar van Slim & Schoon Rivierenland via werkgeversbenadering.tfmn@gmail.com. Zij ontvangen een inlog-ID. Via dat ID kunnen werknemers een account aanmaken in de Donkey Republic-app. Daarmee kunnen zij de deelfiets ontgrendelen, gebruiken en weer vergrendelen.

Een gedegen fietsbeleid opzetten

Wilt u als werkgever een fietsbeleid invoeren, dan zijn er verschillende fiscale regels van toepassing. Daardoor kan het opzetten van een dergelijk beleid lastig zijn. We helpen u graag op weg door de fiscale regels voor u op een rijtje te zetten. En komt u er niet uit, dan helpt de mobiliteitsmakelaar u graag verder.

Meer informatie

Meer weten over een goed fietsbeleid voor uw bedrijf? Kijk dan eens op de website van Slim & Schoon Rivierenland of neem direct contact op met onze mobiliteitsmakelaar.