Voor forenzen

Onderzoek naar een fietsroute tussen Culemborg en Houten

Tussen Culemborg en Houten reizen veel mensen. Forenzen uit Culemborg die naar Houten en Utrecht willen, bijvoorbeeld. Maar ook zo’n 700 scholieren uit Houten die in Culemborg naar school gaan. Dat vraagt om een vlotte en veilige fietsroute. Er wordt onderzocht of het verbeteren van de fietsroute haalbaar is.

Het verbeteren van een fietsroute kost vaak veel geld. Daarom wordt eerst de haalbaarheid onderzocht. Gemeente Culemborg, provincie Utrecht, provincie Gelderland en gemeente Houten voeren dat onderzoek uit. Daarin komen heel veel vragen aan bod. Hoeveel mensen zullen gebruikmaken van zo’n nieuwe fietsroute? Hoe kan de fietsroute aantrekkelijker gemaakt worden? Kan de verbinding met de veerpont verbeterd worden of moet er een brug over de Lek komen?

Veilig en vlot

Een snelle fietsroute (of: doorfietsroute) bestaat uit brede fietspaden die zo min mogelijk vertraging opleveren. Een rechtstreekse fietsroute tussen Houten en Culemborg maakt de route op die manier stukken veiliger en zelfs 3 kilometer korter. Zo is de fiets op dat traject een vlot, duurzaam en veilig alternatief voor de auto.