Nieuws
31-01-2024

Zo maak je slimme en duurzame keuzes in mobiliteit voor jouw bedrijf

Wil jij als werkgever kosten besparen, bijdragen aan duurzame mobiliteit, de tevredenheid van jouw werknemers vergroten of de vitaliteit binnen jouw organisatie verhogen? Ontdek dan de voordelen van de mobiliteitsscan, een krachtig en gratis instrument dat specifiek is ontworpen om inzicht te bieden in het woon-werkverkeer van je medewerkers en te helpen bij het optimaliseren van duurzame mobiliteit voor jouw bedrijf.

Inzicht in woon-werkverkeer

De mobiliteitsscan is een instrument dat het reisgedrag van jouw werknemers in kaart brengt, specifiek toegespitst op bedrijven in regio Rivierenland. Het stelt je in staat om eenvoudig aan diverse knoppen te draaien en onmiddellijk het effect te zien van ander reisgedrag.

  • Ontdek wat er gebeurt als medewerkers die dichtbij wonen de fiets nemen - hoeveel bespaar je dan aan reistijd, reiskosten en CO2-uitstoot?
  • Met hoeveel vermindert hun verlies aan reistijd doordat ze niet in files staan en welke bijdrage levert het bedrijf aan de vermindering van CO2-uitstoot?
  • Welke medewerkers kunnen met het openbaar vervoer reizen en hoe vaak moeten zij dan overstappen?

“Het was verrassend en confronterend tegelijk om te zien hoeveel OV-potentie er was” – Lees het volledige interview met ARJO

Optimaliseer jouw mobiliteitsbeleid

De scan analyseert verschillende aspecten, zoals woon-werkverkeer, reistijden en beschikbare vervoersmiddelen. De inzichten die de mobiliteitsscan biedt, kunnen leiden tot doeltreffendere mobiliteitsoplossingen voor jouw team. En het beste van alles is dat het volledig kosteloos is, inclusief de uren en het advies van de mobiliteitsmakelaar.

Bekijk hier een demo van de mobiliteitsscan

Waarom een mobiliteitsscan?

De mobiliteitsscan is de perfecte voorbereiding op de registratieplicht voor woon-werkverkeer voor bedrijven met meer dan 100 werknemers, die van kracht wordt op 1 juli. Daarnaast zijn er nog meer redenen waarom het handig is:

  • Kostenbesparing: Door beter inzicht in het mobiliteitsgedrag van jouw werknemers, kun je gerichtere beslissingen nemen om kosten, zoals kilometervergoeding of reiskosten in het woon-werkverkeer te verlagen. Denk aan het optimaliseren van het aantal leaseauto's of het stimuleren van alternatieve vervoersmiddelen.
  • Duurzame mobiliteit: De mobiliteitsscan helpt je bij het identificeren van mogelijkheden om CO2-uitstoot te verminderen, bijvoorbeeld door het stimuleren van fietsgebruik of het faciliteren van carpooling.
  • Bezetting: De scan biedt inzicht in werkplekbezetting en parkeerplekken, waardoor je efficiënter kunt plannen en gebruikmaken van de beschikbare ruimte.
  • Werknemerstevredenheid: Een effectieve mobiliteitsstrategie kan de tevredenheid van jouw werknemers vergroten door flexibele mobiliteitsoplossingen aan te bieden, zoals thuiswerken, fietsregelingen of flexibele werktijden.
  • Vitaliteit: Stimuleer de vitaliteit van je medewerkers door fietsen en wandelen te promoten, wat op zijn beurt een positief effect heeft op het aantal verzuimdagen per medewerker.

- De resultaten van de medewerkersenquête en de mobiliteitsscan voor het hoofdkantoor heeft A.Hak aan het denken gezet voor de gehele organisatie - Lees verder

Van inzicht naar optimalisatie

Na een intakegesprek met de mobiliteitsmakelaar lever je de benodigde data aan, waaronder postcodes van werknemers (anoniem), aantal kantoordagen, aantal werkzame dagen en eventueel een categorie-indeling. De scan doet de rest. Na aanlevering gaan wij aan de slag en leveren wij het dashboard op, waar je zicht hebt op zowel de huidige als gewenste mobiliteitssituatie.

Voor welke bedrijven is de mobiliteitsscan geschikt?

De mobiliteitsscan is breed toepasbaar en geschikt voor alle soorten werkgevers in Regio Rivierenland, van productiebedrijven tot overheden en zorginstellingen. Je kunt zelf met de scan aan de slag om scenario's te ontwikkelen en de impact daarvan te ontdekken, of je kunt dit samen (kosteloos) doen met de mobiliteitsmakelaar. Het is een interactieve online tool die bedrijven snel inzicht geeft in de potentie van alternatieven, zonder veel tijd te vragen van het bedrijf.

Start vandaag nog

Zet vandaag de eerste stap naar het optimaliseren van jouw bedrijfsmobiliteit door een gratis scan aan te vragen via het formulier. Start de reis naar kostenbesparing, duurzame mobiliteit en tevreden werknemers en maak de toekomst van jouw bedrijf mobiliteitsbewust!